Ny Holmegaard Hundepension logo

Her kan du bl.a. se billeder fra træningspladsen og fra ”familiehundedagen”,
der blev en meget stor succes med deltagelse af flere end 100 mennesker og deres hunde.

Hundeskolen på Ny Holmegård Hundepension

At træne sin hund giver en fantastisk samhørighed, kontakt og tillid mellem hund og ejer, som man ikke vil undvære når man en gang har oplevet det. Derfor var det også helt naturligt at udvide aktiviteterne og faciliteterne her på hundepensionen med træning af hunde.

Hunde er sociale dyr, der har behov for et stærkt, men også aktivt fælleskab med familien. For at familiens hund skal kunne deltage i familiens aktiviteter, er det vigtigt at den forstår og accepterer rammerne for familiens liv. Disse krav skal formidles ved en indlæring med venlige metoder som hunden forstår. Almindelig lydighed er det fundament, som alle hunde skal have for at kunne fungere godt sammen med familien.

Den almindelige ”hverdagslydighed” er den, der har min særlige interesse i hundetræningen, og derfor har jeg også uddannet mig til træner i Dansk Kennel Klub (DKK) i 2014 og har både hvalpemotivation, og træning af unghunde. DKKs etiske retningslinjer for hundehold og træning er helt i overensstemmelse med mine, så det var naturligt at vælge deres trænerprogram til min uddannelse. Jeg tager løbende nye kurser, som jeg finder interessante og relevante. Min hundetræning er baseret på at, al indlæring og træning af hunden foregår med belønningsbaseret metoder og teknikker som positiv motivation og forstærkning af ønsket adfærd.

Hundeskolen: Indhold og metoder

For at få så meget tid til den enkelte hund som muligt, har jeg kun 6 deltagere på baby-holdet og ca. 8 på de andre hold. Træningen foregår på Hundepensionens egen træningsbane, der blev etableret i 2013, og den er selvfølgelig indhegnet og med lysanlæg, så vi også kan bruge aftentimerne på banen. I den sene efterår og om vinteren flytter træningen indendørs i en lokal ridehal, som jeg lejer til formålet.

Al træning foregår med positiv motivation og forstærkning af ønsket adfærd, og består af grundtræningsøvelser og indlæring af almene færdigheder. Det vil sige, vi straffer aldrig hunde. Grundtræningen er f.eks.: kontaktøvelser og selvkontroløvelser, der er de helt basale redskaber som hund og ejer skal bruge i den videre træning. De almene færdigheder der trænes er bl.a. indlæring af ”indkald”, ”sit, dæk og stå”, ”gå pænt i snor”, ”passere andre hunde”, ”hilse på mennesker”.

Der vil også være legetid, hvor hundene kan lege i små grupper, så de lærer artsfællernes signaler (sprog) og dermed får et positivt samvær med andre hunde.

Hold og tilmelding

Der er tre hold, som opdeles på følgende måde: Babyhold op til 6 mdr. / Hvalpehold ca. 6-12 mdr. / Unghundehold ca. 12-24 mdr.

Der er opstart af nye hold i april, august og oktober. Vi træner 8 gange af ca. 45 minutter. Der oprettes en gruppe på FaceBook kun
for kursister, hvor der vil blive lagt instruktion til øvelser, gode råd m.m.

Din hund skal være dækket af udviddet ansvarsforsikring med ”Figurantdækning, og den skal være dækket af den alm. vaccine: Nobivac DHPPi Vet. “Paraplyvaccinationen”

Til top

 

OBS. Før tilmelding til vores hundeskole beder vi dig at kontakte os for at sikre der er ledige pladser på holdene.

Du kan her tilmelde dig træningshold via vores onlineformular.
Tilmeldingen er først gældende, når du har modtaget en bekræftelse på din tilmelding.

Hundeskolen på Ny Holmegaard Hundepension – tilmelding