Før ophold

(Klik på billedet, så åbner et nyt vindue med videoen på Miljø- og Fødevareministeriets Facebook-side.)

Grundig research

Før du placerer din hund i hundepension, skal du lave et grundigt forarbejde med at finde den rette hundepension.

Hvis du ikke er tryg ved stedet, bliver din ferie ikke god. Derfor er det meget vigtig, at du besøger flere hundepensioner, og får en god snak med de ansvarlige, så du har et godt og detaljeret vurderingsgrundlag

God introduktion

Din hund ved ikke, hvad der sker når den bliver afleveret i hundepensionen, men den registrere, at den er et fremmed sted. Derfor kan det være en rigtig god ide med et lille prøveophold, hvor vi kan få god kontakt til den, og frem for alt, at den oplever at blive hentet igen.

Gamle hunde, der aldrig har været på hundepension, og meget reserverede hunde bør komme på et prøveophold inden et ferieophold. Hos os er et prøveophold en naturlig del af den gode introduktion og derfor også gratis.

Hvis din hund har været meget ked af det, måske bange, eller bare ikke har villet fatte tillid til os, vil vi ærligt fortælle dig det.

Det er meget få hunde, som ikke vil lade os få kontakt. Det er synd for hunden, og derfor bør du måske som ejer finde en anden måde, at få passet den på.

Smiley-ordningen

I 2017 overtog Fødevarestyrelsen kontrollen med bl.a. hundepensioner. Man indførte samtidig en Smiley-ordning. Formålet med hundesmiley-ordningen er, at det skal være nemt for forbrugere at finde de hundevirksomheder, der har styr på reglerne

Fra april 2018 offentliggøres Fødevarestyrelsens kontrolrapporter med angivelse af den kendte smiley, som en let genkendelig oplysning til forbrugeren.

Alle kontrolrapporter udstedt efter 1. marts 2018 offentliggøres her på findhundesmiley.dk

Glad hundesmiley

Vaccinationer

Før du sætter din hund i pension, skal du sikre dig, at den er dækket af de nødvendige vaccinationer, og du skal medbringe gyldig vaccinationsattest.

Hunden skal være dækket af vaccine mod følgende virus sygdomme: hundesygevirus, parvovirus, smitsom leverbetændelse, parainfluenza, leptospirose. De er alle indeholdt i den alm. Paraplyvaccine: Nobivac DHPPi Vet.

“Paraplyvaccinationen” (https://www.netdyredoktor.dk/hund/tema/vwxy/vaccination-af-hund/) beskytter mod hundesyge, parvovirus og hepatitis i 3 år, men kun mod Parainfluenza og leptospirose i 1 år.

Der er altid risiko for kennelhoste (https://www.netdyredoktor.dk/hund/sygdomsleksikon/k/kennelhoste/) når flere hunde er sammen. Derfor kræver vi også at hunden er dækket af vaccine mod kennelhoste, både med virusdelen parainfluenza (Pi) der er en del af den alm. paraplyvaccine. Men vi kræver også at den er vaccineret mod bakteriedelen Bordetellla Bronchiseptica (BB) via en næsevaccine. Denne vaccine gives til hunde, som er særlig udsat for smitte fx ved pensionsophold

Book ophold

Vi vil anbefale, at du bestiller ophold i god tid, da hundepensionen i nogle ferieperioder er fuldt booket. Du kan reservere online i vores bookingsystem ”aniMate”, som vi selv har været med til at udvikle. Klik den grønne booking-knap til højre.

 

Tjekliste (inden booking)

  • Hundens vaccinationsattest